Sidor

torsdag 3 oktober 2019

Till alla vårdnadshavare i 8:an!


Vaccinering för år 8!

Det har blivit dags för en påfyllnadsdos av vaccin. Här nedan följer detaljerad information från vår skolsköterska. 

I år 8 erbjuds påfyllnadsdos mot DTP (stelkramp, difteri och tetanus). För att tacka ja eller nej till erbjudandet behöver du som vårdnadshavare meddela skolsköterskan om ditt beslut. Detta gör du genom att logga in på Mjölby kommuns hemsida www.mjolby.se . På första sidan finns en rubrik för e-tjänster där kommunen samlat alla e-tjänster. Leta upp e-tjänsten ”samtycke till vaccination” och välj den vaccination som är aktuell. Båda vårdnadshavarna, där det finns två vårdnadshavare,  måste  signera samtycket men det är bara ena vårdnadshavaren som först  loggar in i e-tjänsten. 


Vårdnadshavare två kommer sedan att bli kontaktad via mail för att gå in i e-tjänsten och signera samtycke eller ej till vaccination. För att kunna utnyttja tjänsten behövs bankid. Har du/ni inte bankid behöver ni godkänna vaccination med ett skriftligt samtycke. Dra då ut bifogad medgivandeblankett och fyll i samt skicka den med post eller med eleven till skolan så den når mig.
Planen är att vaccinera flickorna måndag vecka 46 och pojkarna måndag vecka 48. Innan dess måste medgivande ha inkommit och det gäller oavsett om man som vårdnadshavare tackar ja eller nej till vaccination.

Om ert barn har stark spruträdsla så hör av er till mig. Det går att hitta alternativa lösningar om barnet t ex vill ha med sig en förälder och vaccineras vid annat tillfälle.

Med vänlig hälsning

Lena Andersson, skolsköterska
Tele: 0142-85843
Mail: lena.andersson@mjolby.se
Adress: Trojenborgsskolan
              Ringgatan 15 BOX 124
              596 32 Skänninge