Sidor

måndag 20 maj 2019

7EF v. 21 - 22

Hejsan! Ursäkta att veckan kommer upp lite senare än vanligt. Som kompensation skriver jag in nästa vecka också, eller i alla fall det vi vet nu redan.

v. 21

Måndag
- Omprov i geografi. Kartan.
Tisdag
- Temadag! Vi startar tillsammans i klassrummet och arbetar med olika teman. T.ex. kommer vi viga en timme till studieteknik.
Onsdag
- Matte: läxförhör på area och omkrets. Formler och uppgifter finns i boken.
Torsdag
Musikprov. Gitarr är det som står på menyn. Om ni har en gammal där hemma så kan det vara läge att plocka fram den och öva på den.
Fredag
- Spanska: Min dag. Man ska berätta om allt man gör under en dag. 06:00 går jag upp, 06:10 borstar jag tänderna osv osv
- Svenska/Geografi: Uppsatsen ska vara "färdig". Det innebär att endast mindre grejer ska vara kvar att göra. Skriva inledningen och hitta en bra bild t.ex.

Övrigt
- Övernattning. Eleverna har på eget bevåg tagit det på sig att undersöka om de kan få sova över i skolan någon av helgerna som kommer. Förslaget just nu är lör-sön Kristi himmelsfärd (v. 22). Alla elever har fått i uppgift att prata hemma om det finns föräldrar som skulle kunna tänka sig att ställa upp och vara med en natt på skolan.

v. 22

Måndag
- Svenska/Geografi: Inlämning av uppsatsen. Oskar och Gunilla kommer gå runt och ge sista råd under dagens sista timme.
Tisdag
- Tyska: Prov. Eleverna kunde inte uppge vilket kapitel det är, men ett kapitel är det i alla fall... Återkommer!
Onsdag
- Friidrottsdag i Mjölby. 08:30 börjar dagen och 14:10 slutar den. Mer info finns på lapp som skickats hem och i ett inlägg längre ner i bloggen.
Torsdag
- Kristi Himmelsfärd. Lediga.
Fredag
- Klämdag. Lediga.

Oskar & Gunilla